Lappeenrannan Balettigaala järjestetään jälleen 26.–27.8.2022

Luvassa on odotettu ja monipuolinen kattaus kansainvälistä tanssitaidetta.

Lappeenrannan Balettigaala järjestetään jälleen 26.–27.8.2022
–luvassa on odotettu ja monipuolinen kattaus kansainvälistä tanssitaidetta
Lappeenrannan Balettigaala on ikkuna kansainvälisen tanssin maailmaan. Olemme päässeet vuosien varrella kurkistamaan, minne tanssi on menossa ja mistä se on tulossa.


Tanssissa on voimaa ja kulttuuritapahtumat ovat keskeinen osa ihmisten hyvinvointia. Tanssi yhdistää eri kulttuurit ja puhuu kielellä, jota kaikki ymmärtävät. Lappeenrannan Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori lupaa, että vuoden 2022 balettigaalassa on luvassa jälleen upea kirjo tähtikoreografeja ja
tähtitanssijoita. Balettigaalan juontaa tänä vuonna Minna Tervamäki.


Päävieraana Puolan kansallisbaletti
Päävieraaksi saapuu Puolan kansallisbaletti johtajansa Krzysztof Pastorin teoksilla. Pastor on arvostettu ja palkittu koreografi, jonka teoksia on esitetty ympäri maailmaa.
–Lappeenrannassa nähtävä menestysteos Moving Rooms on vaikuttava, elegantti ja monitahoinen, kuvailee taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori. Lisäksi näemme myös Pastorin intensiivisen dueton Tristan ja Isolde.

Tulilintu uusin maustein


Latvian kansallisbaletin vierailijat tuovat Lappeenrantaan palkitun koreografin Marco Goecken Tulilinnun dueton, joka oli tarkoitus nähdä jo viime vuoden gaalassa. Musiikkina soi Stravinski ja teoksen tulkinta on uutta ja kiinnostavaa.
–Juuri erityislaatuinen liikekieli on tehnyt Goeckestä yhden aikakautemme kysytyimmistä koreografeista, hehkuttaa Teräsvuori.
Elza Leimane on aiemminkin ihastuttanut Balettigaalassa sekä esiintyjänä että koreografina. Tulilintu-teoksessa nähdään vahva ja ilmaisuvoimainen esiintyjä yhdessä partnerinsa Antons Freimansin kanssa.

Pienoisbaletti nähdään ensi kertaa Suomessa
Bostonin Baletin monitaituria on odotettu Lappeenrantaan jo pitkään. Yhdysvaltalainen Derek Dunn hurmaa poikkeuksellisen vahvalla tekniikalla ja lavakarismalla. Tuomisenaan hänellä on alun perin Baryshnikoville luotu teos Vestris. Leonid Jacobsonin sooloteoksen aiheena on ranskalainen tanssijalegenda Auguste Vestris (1760–1842). Tämä särmikäs ja ehkä hieman mahtailevakin hahmo haastaa
tanssijan tekniseen ja monipuolisen ilmaisuun. Teräsvuori on erityisen iloinen siitä, että tämä legendaarinen pienoisbaletti nähdään nyt vihdoinkin ensimmäisen kerran Suomessa.


Klassikoita ja suuria tunteita

Suomalainen tähtitanssija Maria Baranova on müncheniläisyleisön suosikki ja Lappeenrantaan tämä Baijerin valtionbaletin ensitanssija tuo koskettavan dueton Thaïs pas de deux partnerinaan Emilio Pavan.

Hollannin kansallisbaletin ensitanssijat Maia Makhateli ja Young Gyu Choi esittävät klassisen baletin rakastetuinta ohjelmistoa. Giselle edustaa baletin romanttista tyylisuuntaa. Upea Le Corsaire (Merirosvo) -baletin bravuurinumero kantaa taas eksoottisiin tunnelmiin kauas meren aalloille. Maia on Euroopan vuoden tanssija ja kriitikoiden suosikki vuodelta 2020. Young taas on voittanut ensimmäisen palkinnon legendaarisessa Varnan balettikilpailussa. Huippujen huippua on luvassa, lupailee Teräsvuori.

Pariisin liekit vie nimensä mukaisesti Pariisiin ja vallankumouksen liekkien pyörteisiin. Numero on täynnä ’tulta ja tappuraa’. Näyttävät hypyt ja pyörähdykset siivittävä tämän kaksintanssin lentoon. Teräsvuoren mukaan romanialaiset tähtitanssijat Viviana Celina ja Cristian Preda sytyttävät takuuvarmasti myös yleisön liekkeihin.

Ruotsalaisen tanssin lähettiläs ei jätä kylmäksi Mats Ek ei jätä ketään kylmäksi. Tämä särmikäs ja nerokas koreografi on legenda ja ruotsalaisen tanssin lähettiläs. Juhani Teräsvuori painottaa, että Mats Ek antaa teoksiaan nykyään esitettäväksi vain harvoille ja valituille. Balettigaalassa vauhtiin pääsee Ruotsin kuninkaallisen baletin ensitanssija Oscar Salomonsson soolonumerossa Matsin Ekin teoksesta Rättika (Retikka).


Herkkyyttä ja huumoria Unkarista

Elvis Presleyn superhittiin It’s Now or Never luotu duetto Couple (Pari) herkistää kevyellä otteella ja nerokkaalla liikekielellä. Blah-blah-blah taas pureutuu ihmissuhteiden kiemuroihin huumorilla. Molempien koreografioiden tekijänä on unkarilainen baletinjohtaja Attila Egerházi ja esiintyjinä Royal Ballet Fehérvárin taitavat solistit Cristina Porres Mormeneo ja Fernando Gabriel Luis Luis.

Balettigaalan näytökset nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterissa perjantaina 26.8.2022 klo 19:00 ja lauantaina 27.8. 2022 klo 14:00.
Lippuvaraukset vuoden 2021 balettigaalan näytöksiin on siirretty vuodelle 2022. Lippuja on kuitenkin vielä myynnissä sekä perjantain että lauantain näytöksiin.

Lappeenrannan Balettigaalan liput ovat myynnissä lippu.fi -palvelussa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä.

Lisätietoja:

Lappeenrannan Balettigaala, taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795

Toiminnanjohtaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859

lappeenrannanbalettigaala@gmail.com

Lipunmyyntiin liittyvät asiat:

Asiakaspalvelukeskus Winkki

Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta (kaupungintalo, 1. kerros)

Puh 05 616 2220, winkki@lappeenranta.fi

http://lappeenranta.fi/winkki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: