Lappeenrannan Balettigaala järjestetään jälleen 26.–27.8.2022

Luvassa on odotettu ja monipuolinen kattaus kansainvälistä tanssitaidetta.

Lappeenrannan Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori lupaa, että vuoden 2022 balettigaalassa on luvassa jälleen upea kirjo tähtikoreografeja ja tähtitanssijoita. Balettigaalan juontaa tänä vuonna Minna Tervamäki.

Päävieraana Puolan kansallisbaletti

Päävieraaksi saapuu Puolan kansallisbaletti johtajansa Krzysztof Pastorin teoksilla. Pastor on arvostettu ja palkittu koreografi, jonka teoksia on esitetty ympäri maailmaa.

–Lappeenrannassa nähtävä menestysteos Moving Rooms on vaikuttava, elegantti ja monitahoinen, Juhani Teräsvuori kuvailee.


Tulilintu uusin maustein

Latvian kansallisbaletin vierailijat tuovat Lappeenrantaan palkitun koreografin Marco Goecken Tulilinnun dueton, joka oli tarkoitus nähdä jo viime vuoden gaalassa.  Musiikkina soi Stravinski ja teoksen tulkinta on uutta ja kiinnostavaa.

–Juuri erityislaatuinen liikekieli on tehnyt Goeckestä yhden aikakautemme kysytyimmistä koreografeista, hehkuttaa Teräsvuori.

Elza Leimane on aiemminkin ihastuttanut Balettigaalassa sekä esiintyjänä että koreografina. Tulilintu-teoksessa nähdään vahva ja ilmaisuvoimainen esiintyjä yhdessä partnerinsa Antons Freimansin kanssa.

Pienoisbaletti nähdään ensi kertaa Suomessa

Bostonin Baletin monitaituria on odotettu Lappeenrantaan jo pitkään. Yhdysvaltalainen Derek Dunn hurmaa poikkeuksellisen vahvalla tekniikalla ja lavakarismalla. Tuomisenaan hänellä on alun perin Baryshnikoville luotu teos Vestris. Leonid Jacobsonin sooloteoksen aiheena on ranskalainen tanssijalegenda Auguste Vestris (1760–1842). Tämä särmikäs ja ehkä hieman mahtailevakin hahmo haastaa tanssijan tekniseen ja monipuolisen ilmaisuun.

Teräsvuori on erityisen iloinen siitä, että tämä legendaarinen pienoisbaletti nähdään nyt vihdoinkin ensimmäisen kerran Suomessa.

Klassikoita ja suuria tunteita

Suomalainen tähtitanssija Maria Baranova on müncheniläisyleisön suosikki ja Lappeenrantaan tämä Baijerin valtionbaletin ensitanssija tuo koskettavan dueton baletista Spartacus partnerinaan Emilio Pavan.

Hollannin kansallisbaletin ensitanssijat esittävät klassisen baletin rakastetuinta ohjelmistoa. Giselle edustaa baletin romanttista tyylisuuntaa. Upea Le Corsaire (Merirosvo)-baletin bravuurinumero kantaa taas eksoottisiin tunnelmiin kauas meren aalloille.  

Pariisin liekit vie nimensä mukaisesti Pariisiin ja vallankumouksen liekkien pyörteisiin. Numero on täynnä ’tulta ja tappuraa’. Näyttävät hypyt ja pyörähdykset siivittävä tämän kaksintanssin lentoon. Teräsvuoren mukaan Romanian kansallisbaletin hurmaavat ensitanssijat sytyttävät takuuvarmasti myös yleisön liekkeihin.

Ruotsalaisen tanssin lähettiläs ei jätä kylmäksi

Mats Ek ei jätä ketään kylmäksi. Tämä särmikäs ja nerokas koreografi on legenda ja ruotsalaisen tanssin lähettiläs. Juhani Teräsvuori painottaa, että Mats Ek antaa teoksiaan nykyään esitettäväksi vain harvoille ja valituille. Balettigaalassa vauhtiin pääsee Ruotsin kuninkaallisen baletin ensitanssija Oscar Samuelsson soolonumerossa Matsin Ekin teoksesta Rättika (Retikka).

Balettigaalan näytökset nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterissa perjantaina 26.8.2022 ja lauantaina 27.8. 2022.

Lippuvaraukset vuoden 2021 balettigaalan näytöksiin on siirretty vuodelle 2022. Lippuja on kuitenkin vielä myynnissä sekä perjantain että lauantain näytöksiin.

Lappeenrannan Balettigaalan liput ovat myynnissä lippu.fi -palvelussa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä.

Lisätietoja:

Lappeenrannan Balettigaala, taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795

Toiminnanjohtaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859

lappeenrannanbalettigaala@gmail.com

Lipunmyyntiin liittyvät asiat:

Asiakaspalvelukeskus Winkki

Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta (kaupungintalo, 1. kerros)

Puh 05 616 2220, winkki@lappeenranta.fi

http://lappeenranta.fi/winkki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: