Lappeenrannan balettigaalan ohjelmisto – energiaa ja tanssin hurmaa järjellä ja sydämellä

<- Takaisin etusivulle

Lappeenrannan Balettigaalan 2020 ohjelmisto tuo jälleen kaupunginteatterin näyttämölle kutkuttavan energialatauksen. Luvassa on tanssin kirjoa laidasta laitaan. Esitykset nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 28.8. klo 19 ja lauantaina 29.8. klo 14. 

Liput ovat myynnissä täällä sekä Lappeenrannan Winkissä.

Päävieraaksi saapuu Latvian Kansallisbaletti.

Luvassa on mm. Krzysztof Pastorin sykähdyttävä koreografia Boléro musiikkina tietysti Maurice Ravelin rakastettu espanjalaissävytteinen orkesteriteos.

LES LUTINS

Johan Kobborg on tehnyt loistavan uran tanssijana Tanskan kuninkaallisessa baletissa, Englannin kuninkaallisessa baletissa sekä vierailevana tähtenä ympäri maailmaa. Viime aikoina hän on menestynyt myös koreografina ja Les Lutinson yksi hänen esitetyimmistä koreografioistaan. Hittiteoksessa kolme tanssijaa kohtaavat näyttämöllä viulistin ja pianistin ja luvassa on todellinen virtuoosien ilotulitus. 

TANSSIJAT:

Marina Minoiu, Tanskan kuninkaallinen baletti

Cristian Preda , Romanian kansallisbaletti

Takahiro Tamagawa, kansainvälinen vierailija

RASMUS ALHLGREN: PERMIN BALETTITEATTERI

Viime vuosina Lappeenrannan Balettigaala on esitellyt maailmalla hienosti menestyneitä suomalaisia naistanssijoita. Nyt on vihdoinkin aika antaa tilaa miesenergialle. Suomalainen Rasmus Ahlgren valmistui hiljattain Pietarin Vaganovan balettiakatemiasta ja tanssii tällä hetkellä solistina Permin baletissa Venäjällä. Myös hänen partnerinsa, Ulyana Moksheva tulee Permin baletista ja saamme nähdä heiltä klassista ohjelmistoa.

SHIORI KASE, ENGLANNIN KANSALLISBALETTI JA JOONHYUK JUN, ROYAL BALLET

Balettirepertuaarin rakastetuimpia klassikkoita nähdään gaalassa myös, kun esiintyjiksi saapuvat Shiori Kase Englannin kansallisbaletista ja Joonhyuk Jun Lontoon Royal Ballet -ryhmästä. Tältä parilta ohjelmistossa nähdään suuret kaksintanssit baleteista Giselle ja Le Corsaire.

Shiori Kase syntyi Tokiossa ja sai balettikoulutuksensa sekä Japanissa että Englannin kansallisbaletin balettikoulussa. Hän liittyi Englannin kansallisbalettiin vuonna 2009 ja nousi ensitanssijaksi 2016. Shiori on tanssinut lukuisia päärooleja maineikkaan Englannin kansallisbaletin produktioissa. Uran tähtihetkiin kuuluvat valinta Britannian lupaavimmaksi nousevaksi tanssijaksi 2011 ja kultamitali arvostetussa Jacksonin kansainvälisessä balettikilpailussa Yhdysvalloissa 2014.

Etelä-Korealainen Joonhyuk Jun aloitti balettiopinnot jo kolmevuotiaana ja hän on ehtinyt opiskella sekä Etelä-Koreassa että Royal Baletin koulussa Lontoossa. Jun pääsi Royal Baletin nuorten tanssijoiden ohjelmaan sesongin 2017/2018 alussa ja sai kiinnityksen Royal Baletin pääryhmään 2018. Myös Jun on menestynyt kovatasoisissa kansainvälisissä balettikilpailuissa. Finaalipaikka 2014 Prix de Lausanne -kilpailussa ja Grand Prix Youth America Grand Prix -mittelössä kertovat nuoren miehen taidoista ja taiteellisesta kunnianhimosta.

Gaalan ohjelmisto täydentyy kevään aikana. Luvassa on myös muita hienoja esiintyjiä ja esityksiä.

LAPPEENRANTA BALLET PROGRAM

Lappeenranta Ballet Gala 2020 is featuring captivating classical masterpieces and exploring contemporary repertoire created by today’s leading choreographers. The performances will be held in the Lappeenranta City Theater on 28.8.2020 at 19:00 and 29.8.2020 at 14:00.

Johan Kobborg has enjoyed a distinguished career as a principal dancer with the Royal Danish Ballet, the Royal Ballet and as a guest with most major companies around the world. More recently he has distinguished himself as a choreographer with many leading companies.

Hit choreography Les Lutins matches virtuoso dancers to virtuosic violin pieces (including “La Ronde des Lutins”) and the result is a burst of dance. Dancers: Marina Minoiu, Royal Danish ballet/ Cristi Preda, Romanian national ballet/ Takahiro Tamagawa, international quest artist 

We will also see world-class Finnish dance on stage when Rasmus Ahlgren from the Perm Ballet will perform with his partner, dancer of the same ballet company.

Shiori Kase from English National Ballet and Joonhyuk Jun from Royal Ballet will also visit in the gala. They will perform the most loving classical ballet repertoire, pas de deux from Giselle and Le Corsaire.

More program will be announced later.

<- Back to the front-page

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: